Opskrift rabarbertærte
Mørdej
- 300 g hvedemel
- 150 g stuetempereret smør
- 100 g flormelis
- 1 æg (str. L)
Ælt alle ingredienserne hurgit sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen koldt i ½ time inden udruldning. Rul mørdejen ud og brug den i lige kage, du har lyst til at lave.
Frangipane
- 100 gr smør
- 100 gr sukker
- 100 gr hakkede mandler/ mandelmel
- Salt
- 1 æg
- 1 spsk hvedemel
Rør sukker, smør og mandelmel/ hakkede mandler, salt og hvedemel. Når det er jævnt, så rør ægget i.
Rabarber
Skyl og rens et bundt rabarber, skær dem over på den lange led. Vend dem i sukker eller flormelis.
Læg den udrullede dej i en tærteform med løs bund. Hæld frangipanemassen oveni. Øverst lægges rabarber i strimler. Bages ved ca. 190 grader til den er gylden og ser færdig ud.