Opskrift rabarbertærte

Mørdej

  • 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg (str. L)

Ælt alle ingredienserne hurgit sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen koldt i ½ time inden udruldning.  Rul mørdejen ud og brug den i lige kage, du har lyst til at lave.

Frangipane

  • 100 gr smør
  • 100 gr sukker
  • 100 gr hakkede mandler/ mandelmel
  • Salt
  • 1 æg
  • 1 spsk hvedemel

Rør sukker, smør og mandelmel/ hakkede mandler, salt og hvedemel. Når det er jævnt, så rør ægget i.

Rabarber

Skyl og rens et bundt rabarber, skær dem over på den lange led. Vend dem i sukker eller flormelis.

Læg den udrullede dej i en tærteform med løs bund. Hæld frangipanemassen oveni. Øverst lægges rabarber i strimler. Bages ved ca. 190 grader til den er gylden og ser færdig ud.