Appelsinkage
Du skal bruge:
1 springform ca. 24 cm
200 gram blødt smør
250 gram sukker
4 æg str. large
225 gram mandelmel
100 gram polenta
50 gram kokosmel samt en lille smule hvedemel
1 strøget tsk bagepulver
lidt salt
Skal og saft af 2 økologiske citroner
Skal og saft af 1 stor økologisk appelsin
Topping:
Saft og skal af to appelsiner og en citron - økologiske
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 175 grader. Smør springformen i smør og drys den med sukker. Sæt den til side. Psik smør og sukker i en skål til det er luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk ind i mellem. Hvis det begynder at skille lidt, så tilsæt lidt mandelmel eller hvedemel. Vend mandelmel, kokosmel, polenta, bagepulver og salt i dejen. Når det hele er vendt godt rundt, så tilsæt saft og skal af citroner og appelsin. Kom dejen i formen og bag den i 45-50 min. til den er gennembagt og en tandstik kommer ren ud. Men kagen bager river du skal og presser saft af de to appelsiner og citronen. Bland det sammen i en skål.
Når kagen er ude af ovnen skal den over på dit serveringsfad. Derefter prikker du en masse huller i kagen og hælder saft og skal over, den færdige kage meens den endnu er varm. Lad den køle helt før du skærer i den.
Der er til 10-12 stykker i opskriften.