Opskrift på tærte til alle slags bær

Mørdej:

  • 100 gr. Smør koldt
  • 150 gr. Hvedemel
  • 50 gram Flormelis
  • Lidt iskoldt vand

 

Frangipane:

  • 100 gram Smør, stuetempereret
  • 100 gram Sukker
  • 2 æg
  • 100 gram Mandelmel

1 glas Ribsgelé

 

Fremgangsmåde:

Mørdej

Start med at tænde ovnen på 195 grade varmluft. Find ingredienser til mørdejen frem og bland først mel, flormelis, og koldt smør til det smuldre. Tilsæt ganske lidt koldt vand og få dejen til at samle sig. Læg den på køl - gerne i 30 min.

Frangipane:

Bland tempereret smør med sukker og tilsæt et æg af gangen, når smør og sukker er blandet. Vend derefter mandelmel i.

Rul dejen ud på køkkenbordet og skær den til. Tilsæt frangipane og bag den i ovnen i ca. 20 min til den er gylden. Tag den ud og lad den køle. Smelt ribsgelé i en gryde. Når tærten er kølet, fyldes den med fx brombær og den ‘pensles’ med ribsgelé.

Server evt. med cremefraiche.

Rigtig god fornøjelse!