Appelsinkage 

Du skal bruge:

1 springform ca. 24 cm

200 gram blødt smør

250 gram sukker

4 æg str. large

225 gram mandelmel

100 gram polenta 

50 gram kokosmel samt en lille smule hvedemel 

1 strøget  tsk bagepulver

lidt salt

Skal og saft af 2 økologiske citroner

Skal og saft af 1 stor økologisk appelsin

Topping:

Saft og skal af to appelsiner og en citron - økologiske

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 175 grader. Smør springformen i smør og drys den med sukker. Sæt den til side. Psik smør og sukker i en skål til det er luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk ind i mellem. Hvis det begynder at skille lidt, så tilsæt lidt mandelmel eller hvedemel. Vend mandelmel, kokosmel, polenta, bagepulver og salt i dejen. Når det hele er vendt godt rundt, så tilsæt saft og skal af citroner og appelsin. Kom dejen i formen og bag den i 45-50 min. til den er gennembagt og en tandstik kommer ren ud. Men kagen bager river du skal og presser saft af de to appelsiner og citronen. Bland det sammen i en skål.

Når kagen er ude af ovnen skal den over på dit serveringsfad. Derefter prikker du en masse huller i kagen og hælder saft og skal over, den færdige kage meens den endnu er varm. Lad den køle helt før du skærer i den.

Der er til 10-12 stykker i opskriften.